Vino & hrana: Pica na 101 način

Vino in hrana gresta ponavadi z roko v roki. Ena izmed najbolj priljubljenih jedi in jed ki se odlično poda k našim vinom je prava Italjanska pica v temu članku boste spoznali kako med seboj kombinirati okuse in popestriti svoje naslednjo kulinarično dogodivščino.

Ena izmed kombinacij hrane in pijače, s katero ne boš razočaral nikogar, je zagotovo vino in pica. To je klasična, varna kombinacija, ki se v pravih rokah navidez preproste sestavine spremeni v poslastico. Ob številnih dodatkih za pico, od hrustljave zelenjave do pršuta, je na voljo ogromno priložnosti za pripravo zabavnih, okusnih kombinacij s popolnim kozarcem vina. Katerim smernicam pa moraš slediti, da dopolniš okuse?

Lahka bela vina

Svežina teh vin se odlično ujema s okusi morskih in zelenjavnih omak ter s pestom Genovese.

Margarita: Klasična pica s sirom in paradižnikovo omako se odlično ujame z lahkotnimi belimi vini, kot sta Sauvignon in Sivi Pinot.

Zelenjavna pica: Sestavinam, kot so sveže zelenjava in zelišča, se najbolje prilegajo lahka bela vina, kot sta Sauvignon Blanc ali Traminec. Živahna zeliščna nota bo poudarila pestre okuse pice.

Morska pica: K morski hrani se odlično podajo lokalne sorte lahkih belih vin. Izberi Rebulo ali Malvazijo, zvesti spremljevalki rib in morskih sadežev.

Bogata bela vina

Ta vina odlično dopolnjujejo bogatejše sestavine pic, kot so kremni siri in slastne mesnine.

Margarita Napoletana: Za klasično kombinacijo paradižnika, bazilike in mozzarelle izberi bogata bela vina, kot je Chardonnay. Maslene in vaniljeve note odlično dopolnijo kremne sire.

Štirje siri: Bogastvo sirov odlično dopolnijo bogata vina. Tudi tu ne moreš zgrešiti s kozarcem polnega Chardonnaya.

Lahka rdeča vina

Lahka rdeča vina poudarijo arome sira in zelišč, hkrati pa ne prevladajo njihovega okusa.

Pica s pikantno salamo: Za kombinacijo s pikantno salamo izberi lahkotna rdeča vina, kot sta Modri Pinot ali Gamay. Svežina in sadnost uravnotežita pikantni okus pice.

Bela pica: Za belo pico z bogatimi kremnimi okusi izberi lahka rdeča vina, kot sta Grenache ali Barbera. Njihova svežina bo poudarila sočnost smetanastih nadevov.

Bogata rdeča vina

Močnejša rdeča vina bodo poudarila mesne in močne okuse pic.

Pica s pršutom: izberi bogata rdeča vina, kot sta Syrah ali Cabernet Sauvignon. Robustnost, tanini in bogate arome se bodo odlično ujele s pršutom.

”Klasična pica”: Sir, gobe in šunka se odlično ujemajo z bogatejšimi rdečimi vini, ki spojijo okuse, kot sta Merlot in Cabernet Sauvignon.

Kombinacije pic in vin so resnično neskončne, zato se prepusti raziskovanju in uživanju v raznolikih okusnih doživetjih. Ne pozabi, da pravo vino lahko tvojo pico spremeni v pravo mojstrovino.

Želite o vinu izvedeti še več?

vino

Kako podariti vino?

Razmišljaš, da bi za (poslovno) darilo podaril steklenico vina? S takšnim darilom ne podarimo le steklenice, temveč košček narave vinorodnega

Preberi več

Ne zamudite novičk iz sveta vina, novih ugodnosti in prihajejočih dogodkov. Naročite se na naš novičnik

0
    0
    tvoja košarica
    vaša košarica je praznanazaj v trgovino